Wil jij de stap zetten naar een gelukkiger leven? Een ademtraject bij Sparza helpt jou op weg naar meer zelfliefde, inzicht en heling.

Kort gezegd helpt een ademsessie bij Sparza jou om vastzittende emotionele en lichamelijke spanningen los te laten om zo meer in je kracht te komen, zodat jij vrijer en gelukkiger door het leven kunt gaan.

Zodat jij

mag leven op jouw voorwaarden en je volledig jezelf durft te zijn. En dat jij de keuzes kunt maken waar JIJ gelukkig van wordt, zonder dat je je daar schuldig over voelt. Laten wij samen je adempatroon openen en de weg vrij maken voor een gelukkiger bestaan.

0
Cliënten
0 +
Consulten
0 %
Tevredenheid
0 %
Komt terug

Het leven begint en eindigt met de adem. In je adempatroon zit veel informatie opgeslagen die iets vertelt over jou in het moment en wat je hebt meegemaakt in je leven. De adem is namelijk de spiegel van hoe je leeft. Jij herkent het vast dat je adem stokt bij spanning en ruimer wordt bij rust. In jouw adempatroon kun je je hele levensverhaal lezen. Tegelijkertijd is de adem altijd in het hier en nu. We kunnen immers niet gisteren of morgen ademen.

Dat maakt de adem een krachtige methode om je direct terug te brengen in je lijf en in het moment. En omdat je emoties en levensgebeurtenissen opslaat in je adem, maakt het een directe toegangspoort tot diepere delen in jezelf. Wil jij het verleden een plek geven, je adem openen en in jouw kracht komen te staan, zodat jij mag leven op jouw voorwaarden en je volledig durft te zijn? Kies dan voor een ademtraject.

Wat is het fijn en bijzonder om door ademcoaching te ervaren wat het loslaten van verdriet en angst voor positief effect heeft op je lichaam. De kundige en rustige begeleiding van Simone heeft ervoor gezorgd dat ik mezelf echt heb kunnen openstellen voor het verwerken van trauma. Ik pas de tips die Simone mij gaf nog dagelijks toe, ik ben er heel blij mee.
M. Romein

Na een lang huwelijk en pittige scheiding kon ik wel wat hulp gebruiken. Bij Sparza heb ik een traject van ademcoaching gevolgd. 

Ik heb nog nooit zo’n krachtige methode gezien om jonge en oude pijn op te ruimen en hoofd en hart weer te verbinden. 

Ik vond het heel bijzonder om te ervaren wat er gebeurt als je je ademhaling op deze manier inzet. Ademcoaching bij Sparza is echt een aanrader. Simone is zeer kundig, zeker van haar zaak en vindt niks gek. Hierdoor kon ik me ontspannen en me focussen op mijzelf.
L. de Jong

Tijdens de ademsessies gebruiken we verschillende adem methodes, maar vooral de verbonden ademhaling. Dit heet ook wel Transformational Breath (transformerende ademhaling). Je gaat leren om jouw verlangen, dat wat je jezelf zo gunt en graag zou willen, maar nog niet lukt, te belichamen. Tegelijkertijd ga je loslaten wat jou niet meer dient. Belemmerende overtuigingen die jou tegenhouden om vrij en gelukkig te leven, grote en kleine trauma’s, vastzittende emoties, een bepaald masker wat je draagt, je gaat het allemaal doorvoelen en jezelf ervan bevrijden. 

In het ademsessies beweeg je je namelijk voorbij de stem van de mind (het ego). Dit is de stem die ons vertelt dat dit traject niets voor ons is, dat we er te oud voor zijn of dat het te veel geld kost. Het ego wil dat de boel hetzelfde blijft, want dat is veilig. Door voorbij dat stemmetje te ademen kom je op een dieper niveau in jezelf terecht. Je kunt het zien als ‘deprogrammeren’: laag voor laag worden jouw belemmerende overtuigingen afgepeld totdat je uitkomt bij jouw kern. Hier ontdek je waar je op vastloopt (bewustwording), ontdek je waar de mogelijkheden liggen (inzichten) en bouw je een nieuwe laag op van zelfvertrouwen, acceptatie en liefde voor jezelf. (transformatie).

 

Een bewuste ademhaling brengt je op punten, emoties en lagen waar maar weinig therapieën kunnen komen, aldus Charlotte Labee, wetenschapper en auteur van Overprikkeld Brein.

Voel jij je wel eens getriggerd door je moeder, je vader of andere mensen? Word je op een dieper niveau geraakt en past dit niet bij de situatie op dat moment? Het kan zijn dat deze reacties voortkomen uit een kindwond. Het meeste gedrag van nu komt voort uit de situatie van vroeger.

We hebben allemaal een kinderdeel in ons. Dit is het deel van ons dat vrij is, speels en ongeremd en in het hier en nu leeft. Dit innerlijke kinderdeel kan, als het niet wordt erkend, in ons volwassen leven tot uiting komen als we emotioneel worden getriggerd en heftige gevoelens ervaren die verder gaan dan de situatie op dat moment. Deze reacties komen voort uit een kindwond. 

We hebben allemaal een kindwond. Ook als we een relatief onbezorgde en liefdevolle jeugd hebben ervaren. Opvoeders voeden hun kinderen vaak op naar hun beste kunnen, maar ook zij kunnen alleen doorgeven wat zij zelf kennen en wat ze zelf als kind hebben ervaren tijdens hun eigen opvoeding. Bovendien dragen opvoeders ook weer hun kindwonden mee. 

Innerlijk kindwonden zijn bepaalde niet helpende overtuigingen of bepaald gedrag wat je hebt gekopieerd vanuit je opvoeders wat niet helpend is in je leven. Als gevolg van de dynamieken in het gezin kun je misschien een rol hebben aangenomen. Het zijn kleine (en grote) trauma’s die je je misschien niet meer kunt herinneren, maar die wel opgeslagen zijn in jouw systeem en invloed hebben op jou als volwassene.

In het ademtraject maken we contact met jouw innerlijk kinddeel. Met verschillende interventies helen we jouw kinddelen. Jij gaat leren om als volwassene hem of haar te geven wat het nodig heeft om zich veilig, gezien en gehoord te voelen. Dit is zeer krachtig en het effect hiervan zul je direct merken in je relaties. Mijn ervaring is dat dit de sleutel is tot een gelukkiger leven.

Je doet dit zelf, maar je hoeft het niet alleen te doen. Ik bied jou een veilige en professionele begeleiding in een fijne praktijkruimte. Bij mij ben je welkom zoals je bent, ook met jouw kwetsbaarheden en diepere gevoelens. Ik heb zelf dit pad bewandeld, dus ik voel je. Ik weet hoe het is. Inmiddels heb ik vanuit mijn eigen ervaring 500+ mensen begeleid in hun proces naar zelfliefde, inzicht en heling. 

"The wound is the place waar de light enters". Rumi

Maak de stap naar verandering. Waag de sprong in het diepe, het ondiepe doet namelijk zeer.

cropped-Fotoshoot-MoniekvanSelmFotografie-117.jpg