Laatst vierde Esther, een van mijn vriendinnen haar 30ste verjaardag. Oke, eigenlijk vierde ze het niet (iets met een lockdown ofzo), maar dat was voor mij geen optie. Ik kon een van mijn oudste vriendinnen toch geen 30 laten worden zonder haar iets speciaals te geven? Een kaart voor de kaartshower was snel gevonden (ideetje van Esther’s moeder) maar ik wilde meer, grootser, overweldigender! Dus ik ging broeden op mijn geweldige idee… 

Twee dagen voor Esther’s verjaardag – ja, weer ‘ns lekker op tijd – kreeg ik de revelation: ik ga haar blij maken met mijn talent, ik ga haar een onvergetelijke heerlijke massage geven!

“Sorry, we zijn niet gewend om maar voor 60 minuutjes zo veel geld uit te geven aan onszelf”.

Klein detail: Esther laat zich volgens mij eigenlijk nooit masseren. Dus of ze er blij mee zou zijn wist ik eigenlijk niet… Haar moeder, mijn partner in crime, stelde me gerust: “Dit gaat ze echt héérlijk vinden!”. Mijn inlevende ik baalde daar toch een beetje van: waarom was Esther dan niet zelf naar mijn praktijk gekomen? Ze heeft al een jaar last van een burn-out. Haar energiepotje is leeg. Ik weet dat de behandelingen die ik geef heilzaam zijn voor lichaam en geest, ook als je vuurtje is opgebrand; zoals bij een burn-out. Maar ik was een keer wijs en hield mijn kaken op elkaar. Maar kennelijk sprak mijn gezicht boekdelen, want Esther’s moeder zei vergoeilijkend: “Sorry, we zijn niet gewend om voor maar 60 minuutjes zo veel geld uit te geven aan onszelf”.

Dat zette me aan het denken. Want het is maar hoe je het bekijkt. Wat is veel geld? En wat heeft de tijd ermee te maken? Een massagebehandeling bij de juiste praktijk zorgt ervoor dat je thuis het effect nog lang na voelt. Het is een boost voor je immuunsysteem, hormonen en vitale organen. Een diepe ontspanning en een duwtje naar de juiste balans tussen je hoofd en je lijf waardoor klachten waar je al langer mee loopt verminderen of zelfs verdwijnen. Het is die ervaring met die gevolgen die maakt dat je het waard vindt om je geld en tijd in een massagetherapie te steken. De meeste cliënten van mijn praktijk genieten al van de voorpret, denkend aan het moment dat ze binnenkort weer op de massagemat liggen. “Ik was blij dat ik weer mocht komen”, wordt vaak geroepen. Dan is het dus weer tijd voor het maandelijkse onderhoud self-care moment. Het is het absoluut waard!

Je auto gaat ook ieder jaar voor onderhoud naar de garage.
Zou je lichaam dan geen onderhoud nodig hebben?

Een mooi huis, een leuke hobby, wat doet dat er nog toe als je gezondheid je in je steek laat? Alles staat of valt met je gezondheid. Je geeft vaak zonder erover na te denken geld uit aan de pedicure, een dagje sauna, de huisarts, de psycholoog of een diëtiste, waarom dan niet aan een massagetherapie? Waarom zou je daar dan geen geld en tijd voor over hebben? Je lichaam is het huis waar je ziel in woont en daar mag je voor zorgen.

“Ik was blij dat ik weer mocht komen”.

Cliënten in mijn praktijk

Toch jammer dat er nog zoveel mensen nog vanuit hun opvoeding de massagetherapie niet als hulpmiddel voor hun welzijn zien. Voor hen is het pure luxe: hooguit een beetje extra aandacht dat gewoon erg lekker aanvoelt. Wat een gemis – schreeuwt mijn ziel dan!

Ik ben zo blij dat ik Esther – en indirect ook haar moeder – heb kunnen laten voelen dat massagetherapie zoveel méér is dan luxe, warme aandacht.

Simone