Voor herstel van lichamelijke en mentale spanningen

Mijn therapeutische massage helpt bij het verminderen van acute en langdurige lichamelijke én emotionele klachten. We zorgen samen voor een reset van jouw gezondheid. Je komt uit je hoofd en je voelt weer de volledige verbinding met je lichaam. En dat gewoon met je kleren aan.

Heb jij hier last van?

Bij deze therapeutische massage wordt er niet alleen naar jouw klacht gekeken, maar naar jou als mens. Deze behandeling helpt bij lichamelijke klachten, maar ook bij mentale en emotionele spanningen. De behandeling stimuleert het zelfherstellende vermogen van je lichaam en vermindert stressklachten. Het helpt je om uit je hoofd te komen en je lichaam weer volledig te voelen.

Hoe zou het voor je zijn

Deze massage helpt jou verder

Ik combineer in de therapeutische massage verschillende technieken. We noemen de basis ook wel Thaise yogamassage. Het beste van Oost en West:

  • Thaise acupressuur (drukpuntmassage) 
  • Klassieke Westerse (sport)massage op de spieren, botten en gewrichten
  • Bindweefsel massage
  • Yoga strekkingen

Met de acupressuur gebruik ik mijn duimen en ellebogen op zogenoemde ’therapypoints’. Dit is een speciale techniek uit Thailand en wordt niet voor niets in ziekenhuizen ingezet bij chronische klachten.

De acupressuur zorgt voor verlichting en toename van herstel bij allerlei lichamelijke klachten, zoals hoofdpijn, nekklachten, frozen shoulder, tennisarm of rugklachten.

De combinatie met strekkingen, sport en bindweefsel massage zorgt ervoor dat vastzittende spieren, pezen, banden, gewrichten en zenuwen verlost worden van spanning en stijfheid. Met als gevolg dat er meer flexibiliteit en bewegingsruimte ontstaat.

Juist bij langdurige klachten kan de therapeutische massage een groot verschil maken. 

De massage helpt ook als je overbelast bent, te veel in je hoofd zit, als je moeilijk kunt ontspannen en je veel last hebt van stress.

Zij gingen je voor

Dianne
Algemeen directrice
Lees verder
Begin december moest ik noodgedwongen een pas op de plaats maken. Ik had een drukke periode gehad op het werk en dat uitte zich in lichamelijke klachten, waaronder spanning in het borstgebied.

Via een collega kwam ik uit op de website van Simone. De massage was een schot in de roos! Wat een bevrijding heb ik ervaren na die eerste keer! Ik voelde mij een ander mens toen ik na 90 minuten opstond van de mat. Het lukte weer om diep adem te halen en mijn lijf voelde soepel.

Voor mij is het een uitdaging om met mijn aandacht meer naar mijn lijf te gaan en minder in mijn hoofd te zitten. De aanrakingen en massagetechnieken die Simone toepast helpen mij hierbij. De laatste tijd ben ik regelmatig bij Simone langs geweest. Het voelt elke keer weer als thuiskomen. De heerlijke geur, rustige muziek en warme persoonlijke aandacht van Simone doen mij erg goed. Wat bij mij begon als noodzaak is nu een moment van ontspanning en terug naar mijzelf. Iets wat ik iedereen gun. Misschien juist ook wel als je het (nog) niet nodig denkt te hebben.​
Colinda van de Bilt
Medisch secretaresse
Lees verder
Mijn eerste behandeling bij Simone gehad. En wat een positieve ervaring Simone straalt heel veel rust, maar ook kracht uit, voelde direct vertrouwd en heel liefdevol. Ze begreep precies wat ik nodig had. Wat ik mooi vind is dat ze aan het begin van de behandeling een idee had van wat ze ging doen, maar tijdens de behandeling zelf kijkt/aanvoelt of het inderdaad passend is en dit aanpast als ze voelt dat dat nodig is. Wat ze uiteindelijk gedaan heeft was precies wat ik nodig had.

Ik kwam bij haar om eindelijk meer bij mijn echte/diepe gevoel te komen en dat is gelukt. Een eerste begin van verwerking is gestart.
Thomas Karsemeijer
Leidinggevende
Lees verder
De behandelingen van Simone bevallen mij erg goed. Ze kan uit je verhalen erg het probleem vaststellen en de juiste behandeling toepassen. Na elke behandeling voel ik een grote vooruitgang.
Iris Beck
Communicatie adviseur
Lees verder
Ik kan Sparza van harte aanbevelen aan iedereen die (langdurige) klachten heeft. Ik heb al mijn hele leven last van vooral mijn nek en inmiddels ben ik drie keer bij Simone geweest. Ik ervaar rust en ruimte in mijn lijf na een bezoek, ook al is het soms 'hard werken' voor mijn spieren. Een ontspannen sfeer en vooral een heel fijne, ook best stevige behandeling, waarna ik echt verlichting van de pijn ervaar. Ik heb inmiddels veel ervaring met masseurs en fysiotherapeuten, maar deze behandeling is net even anders en, voor mij in ieder geval, heel fijn.
Odin van Eijk
Uitvinder en zelfstandig ondernemer
Lees verder
Ik ervaar na twee jaar chronische rugklachten (ischias) eindelijk verlichting
Victoria Cernolev
Debiteuren administratie
Lees verder
Altijd met aandacht en zorg voor jouw behoeften en klachten, kan Simone heel goed de passende oplossing vinden. Ik heb geleerd meer naar mijn lichaam te luisteren. Ik ben nu van mijn pijnklachten af.
Previous
Next

Dit wordt vaak ervaren

Uniek in aanpak en resultaat

Uit de vele technieken vorm ik de massage die volledig aansluit bij jouw wensen, klachten en lichamelijke mogelijkheden. Niet te hard, zeker niet te zacht, maar wel effectief.

Spieren, pezen, banden en gewrichten

De acupressuur en yogastrekkingen zorgen dat vastzittende spieren, pezen, banden en gewrichten los komen. Je wervelkolom en spieren krijgen meer bewegingsruimte.

Zenuwstelsel

Met speciale technieken kalmeer ik je zenuwstelsel. Dit helpt je lichaam om in balans te komen.

Ademhaling

De adem is een belangrijk onderdeel van je bestaan. Zonder adem is er geen leven. Een diepe ademhaling tijdens de behandeling zorgt ervoor dat je cellen meer zuurstof krijgen en je energie toeneemt.

Energie

Geblokkeerde energiebanen worden tijdens de behandeling gestimuleerd, waardoor je energiehuishouding een boost krijgt. De energie kan weer gaan stromen.

Mentaal

Je krijgt de uitnodiging met je aandacht bij je lichaam te zijn. Je gedachten maken pas op de plaats. Door afstand te nemen van je gedachten is er juist kans op nieuwe inzichten.

Emotioneel

Het gebied in je hersenen dat gaat over emotieregulatie krijgt een signaal waardoor je emoties kalmeren. Heftige emoties komen tot rust en vastzittende emoties kunnen juist gaan stromen.

Krijg ruimte in je lichaam & rust in je hoofd

Goed om te weten

Deze behandeling wordt (gedeeltelijk) vergoed vanuit de zorgverzekering.

Deskundig

Bij Sparza werken gediplomeerde specialisten die verschillende meerjarige, erkende opleidingen hebben afgerond. Simone verzorgt de therapeutische massage.

Persoonlijk

Van te voren ontvang je een online intakeformulier om jouw situatie in kaart te brengen. De behandeling wordt volledig op jou afgestemd.

Comfort

Je ligt op een speciale Thaise massagemat die verrassend zacht ligt.

We doen het samen

Na een behandeling kan ik je oefeningen en adviezen mee geven, zodat je thuis actief kan blijven werken aan je proces van herstel. 

Afhankelijk van je klachten kan ik je een gerichte inschatting geven van de blijvende resultaten. Ik raad je aan om drie behandelingen in te plannen. Ik verwacht dat je dan al veel verbetering voelt.

Samenwerkingen

Ik kan jou naar het juiste adres doorverwijzen als ik denk dat er meer nodig is voor jou.  

Ik werk samen met een osteopaat, een haptotherapeut, een fysiotherapeut, een chiropractor, een psycholoog en een acupuncturist. 
Daarbij staat jouw privacy hoog bij mij in het vaandel. Ik vraag altijd je toestemming voordat ik met andere deskundigen overleg.

Veelgestelde vragen:

1. Is deze massage het geld waard?

Ik masseer echt anders dan de fysiotherapeut of de sauna masseur. De therapeutische massage werkt. Ik verricht geen wonderen, maar ik scoor wel 98% tevredenheid. En dat is wat waard.

2. Hoe lang voel ik het effect?

Je lichaam zal je een aantal dagen dankbaar zijn en dit voel je. Afhankelijk van je klachten en wensen kan ik je een gerichte inschatting geven van de nodige behandelingen en de blijvende resultaten. Juist bij langdurige klachten kan de therapeutische massage een groot verschil maken. Lees de reviews maar.

Waarom zou ik voor Sparza kiezen?

Bij Sparza werken gediplomeerde specialisten die verschillende meerjarige, erkende opleidingen hebben afgerond. Simone geeft de therapeutische massage. Gestart vanuit de innerlijke passie om anderen te helpen, waardoor mijn focus elke sessie 100% bij jou ligt. Mijn doel? Dat jij als blijer mens naar buiten gaat en dat je voelt dat er iets positief is veranderd in jezelf.

4. Wat is er dan zo anders aan de massages?

Je ligt op de grond op een speciale mat die verrassend zacht ligt. Ik gebruik je lichaam en mijn lichaamsgewicht om jouw lichaam goed te kunnen behandelen. En het fijne is, je hoeft zelf alleen maar te liggen. Behalve je schoenen, hoef je niets uit te trekken, want alle technieken werken door de kleding heen.

Vlakbij de A12 en het station in Woerden

Laat ons jou ook helpen.