Natuurgeneeskundig therapeut & coach

Ik ben geboren op een zonnige vrijdagmiddag in juni 1992 in het ziekenhuis in Woerden. Ik groeide samen met mijn broertje op in het buitengebied van Woerden. Vanaf kinds af aan droomde ik er al van om andere mensen te helpen. Ik was altijd al sociaal, aanwezig en behulpzaam. Mijn ouders hebben ons opgevoed met de gedachte dat je lichaam en geest met elkaar verbonden zijn. Zorg je goed voor je lichaam, dan heeft dit effect op je mindset. Sport en de natuur zijn voor mij dan ook dé combinatie. Beweging (lichamelijk én mentaal) zit mij in het bloed. Ik hou van hardlopen, mountainbiken, dansen (bachata en salsa), schaatasen, skeeleren en als het even kan ga ik duiken of snowboarden. Toch kan ik ook genieten van een mooi boek, een yoga-uurtje of een gezellige spelletjes avond met familie of vrienden. Alles in het leven draait om balans. Ik ben een familiemens en een dierenvriend.

Voor mij is het glas halfvol. Waarom zou je iets niet doen? Ik kijk naar mogelijkheden en kansen. De studie Sociaal Pedagogische Hulpverlening en een carrière als ambulant hulpverlener volgde in mijn twintiger jaren. Massagetherapie kwam pas op mijn 27ste in mijn leven toen ik op YouTube een video zag over Thaise Yogamassage. Ik wist meteen: ‘dit is het’. De puzzelstukjes vielen in elkaar. Coaching én massagetherapie: het versterkt elkaar. Dit ging verder dan begeleiding.

 

“Alleen wat uit het hart komt kan een ander hart raken.”

Een nieuwe koers

Op 28-jarige leeftijd heb ik mijn baan opgezegd om de droom te realiseren die ik als klein meisje koesterde. Ik ging werken in mijn eigen praktijk in een nieuw gezondheidscentrum. De vrijheid en verantwoordelijkheid van het ondernemerschap is een jasje wat mij goed past. Toch heb ik zelf ook mijn proces doorlopen. Je kan immers een ander alleen uitnodigen tot datgene waar je zelf bent geweest.
Je lichaam is als een soort zolder waar je ervaringen opslaat. Vaak gaan we met lichamelijke klachten naar de huisarts en realiseren we ons niet dat de klachten ook wel eens door een nare ervaring of stress kan komen. Het fascinerende vind ik dat je via de huid en de ademhaling iemands totale zijn aanraakt. Vaak verlaten mensen mijn praktijk anders dan dat ze binnen zijn gekomen. Ik heb de schouders aangeraakt, maar in het hoofd voelt het lichter. De gedachten en zorgen zijn gekalmeerd. ‘Alsof er een last van mijn schouders is’, hoor ik wel eens. Toch fiks ik niemand, je doet het echt samen. Ik geloof in de eigen kracht van de mens. Lichaam en geest zijn zo sterk. Ik reis een tijdje met iemand mee om hem verder te helpen. 
Als ik op vakantie ben, mis ik na een tijdje mijn werk. Ik zie het ook niet als werk, meer als het delen van datgene wat ik goed kan. Ik ben gewoon heel blij dat ik nu kan doen waar mijn hart ligt. En alleen wat vanuit het hart komt, kan een ander hart raken.

 

Curriculum vitae van Simone

Ervaring

2021

Fulltime eigen praktijk

2021

ZZP'er bij een praktijk voor lichaamsgerichte therapie en ademcoaching

2021

Vitaliteitstrainer werkgever

2020

Oprichten van Sparza, praktijk voor massagetherapie

2018

Ambulante hulpverlening

Opleiding

2022

Natuurgeneeskundig therapeut

2021

Vakgericht zwangerschapsmassage

2021

Reiki 1

2020

Thaise yoga ontspanningsmassage

2016

Sociaal pedagogische hulpverlening

Vaardigheden

Luisteren 89%
Grenzen aangeven 61%
Empathisch vermogen 71%
Plannen 50%
Communiceren 85%

Dit wist je nog niet over Simone

Waar sta ik om bekend?

Om mijn goede ideeën.

Mijn sterrenbeeld is:

Tweelingen-leeuw.

Familie en vrienden omschrijven mij als:

Een duizendpoot, sportief, spontaan, onafhankelijk, energiek, vrolijk en een tikkeltje eigenwijs en impulsief.

De ervaringen bij Simone

Ik kan Simone Burggraaf en de klachtgerichte massage die zij geeft van harte aanbevelen. Thaise yogamassage is voor mij nieuw.

Het is een massage met yoga strekkingen en stevige druk op bepaalde punten. Simone bouwt die druk rustig op. Na een massage ervaar ik meer ruimte, energie en rust in mijn lijf. Simone is heel kalm, vriendelijk, zorgvuldig en ze luistert goed. Dit werk is haar op het lijf geschreven! Ik ben al vier keer geweest en heb binnenkort weer een afspraak staan. Ik kan haar zeker aanraden!

Martine Stam

Ik ben nu zelf al een paar keer bij Simone geweest. Als je bij haar naar binnen stapt, kom je in een oase van rust en ontspanning. Van de hele setting word je al zen. Elke keer weer kijkt en voelt ze wat er voor mij mentaal maar ook zeker fysiek goed is om op in te gaan. Alsof ze jouw energie kan lezen.
Ik kom bij haar tot rust. En heel knap hoe zij laat mij weer voelen en ervaren hoe het is om 1 met je lichaam te zijn en daar je rust te vinden. Ik kan haar zeker aanbevelen!

Madeline van Vliet

Samenwerkingen