Zwangerschaps massage

Wij bieden je een unieke zwangerschapsmassage met Thaise en Westerse invloeden. De massage stimuleert je doorbloeding, vermindert zwangerschapsklachten en geeft je een energieboost. En dat gewoon over de kleding heen. 

De massage wordt gegeven door erkende Nederlandse massagetherapeuten. Jij en je kindje zijn bij ons in veilige handen.

Ben jij opzoek naar

Dan is onze zwangerschapsmassage wat voor jou.

 

Vanaf 12 weken zwangerschap ben je welkom voor een massage. Bij complicaties raden wij je aan van te voren te overleggen met de verloskundige of gynaecoloog.

De nadruk van onze zwangerschapsmassage ligt op de ontspanning voor jou en je kindje. Het is een volkomen veilige en verantwoorde massage die vooral in zijligging wordt gegeven. En over de kleding heen. Er wordt eventueel massageolie gebruikt.

De massage bestaat uit een combinatie van Oosterse en Westerse technieken. Het beste van Oost en West:

 • Thaise massage en acupressuur (drukpuntmassage) 
 • Strekkingen
 • Klassieke Westerse (sport)massage op de spieren en gewrichten
 • Bindweefsel massage
 • Ademhalingstechnieken

Uit de duizenden technieken die wij kennen, vormen wij per keer de massage die volledig aansluit bij jouw wensen, klachten en lichamelijke mogelijkheden. Niet te hard, zeker niet te zacht, maar zeker aangenaam en effectief.

De drukpuntmassage zorgt voor meer ontspanning en minder pijnlijke spieren. De strekkingen brengen de spieren, pezen, gewrichten en banden op rek wat de doorbloeding in je hele lichaam verbetert. Het geeft ruimte in je lichaam.

Afvalstoffen die vrijkomen worden sneller afgevoerd en bouwstoffen krijgen vrij baan. Het gevolg: je krijgt meer energie!

Gezondheidsvoordelen zwangerschapsmassage

 • Door de aanrakingen tijdens de massage maakt je lichaam meer serotonine en dopamine aan. Dat zorgt bij jou voor ontspanning en zelfs een geluksgevoel.
 • Stressvermindering
  Doordat de cortisol in je hormoonhuishouding afneemt, ervaar je minder stress.
 • Babybonding
  Doordat jij je helemaal overgeeft aan de massage en die massage speciaal gericht is op jou en je baby wordt die bijzondere, unieke band tussen moeder en kind versterkt.
 • Verbetering
  De massage heeft een positief effect op mogelijke zwangerschapsgerelateerde klachten, zoals minder goed slapen, vocht vasthouden, vermoeidheid, bekkenklachten en pijn in de nek en schouders.
 • Energieboost
  De meridiaanbehandeling versterkt ook dwars door je kleren heen niet alleen de energiebalans van jou als moeder maar ook die van je baby.
 • Emo-evenwicht
  Elke zwangerschap zorgt voor grote hormonale veranderingen. De Thaise massage heeft een positieve impact op jouw schommelende emoties.
 • Verbinding
  Thaise massage gaat over je héle lichaam, van je tenen tot je kruin. Door de massage, de yoga en de energie die loskomt voel je zelf weer de verbinding tussen je eigen energie, lijf en hoofd.
 • Bewustwording
  Dit alles vergroot jouw lichaamsbewustzijn en dat helpt je om nog beter aan te voelen wat jij, je lichaam en je kindje nodig hebben.

Ervaringen met zwangerschapsmassage

Susan

De massage bij Iepke was vanaf het eerste tot het laatste moment heerlijk om te mogen ontvangen. Wat een fijne persoonlijkheid, ik voelde me gelijk op mijn gemak en vertrouwd bij haar. Zeker voor herhaling vatbaar.

Suriani Verhoef

Nu ik voor de 3e maal zwanger mag zijn, spelen mijn nek en schouderssneller op. Mijn man masseert mij al vele malen per week. Maar met 2 kinderen en een eigen zaak wilde ik hem ontlasten en ging ik op zoek naar iets anders, waar ik met regelmaat op terug kan vallen. De massage was volledig nieuw voor mij, doordat er ook yoga bewegingen aan te pas kwamen.

Ik voelde tijdens de behandeling direct alle energie stromen, plekken waar het vast zat voelde lichter aan en voelde ik voor het eerst deze zwangerschap de baby. Voor mij ook weer een teken dat ik op de juiste plek terecht was gekomen. Ik kan niet wachten op een volgende ontspannende 1,5 uur selfcare moment.

Professionele zwangerschapsmassage

Van te voren ontvang je een online intakeformulier, zodat wij jouw massage kunnen voorbereiden. Tijdens de eerste massage nemen wij samen jouw situatie door. We nemen de tijd om eventuele klachten en wensen in kaart te brengen, zodat we de massage zo goed mogelijk op jou kunnen afstemmen.

Tijdens de massage lig je op een comfortabele en speciale Thaise massagemat. Aan kussens ontbreekt het niet. We doen er samen alles aan om jou te laten ontspannen. 

De massage wordt in stilte gegeven. We kunnen jou wel vragen hoe je het ervaart of jou uitnodigen om een keer diep en uit te ademen. Het is een samenspel. Er wordt ontspannende en fijne muziek afgespeeld.

Studio Vivendi vind je in een ruime praktijk in een nieuw gezondheidscentrum in Woerden. De praktijk is door Simone ingericht met een serene, frisse en moderne look en het heeft een warme en rustgevende sfeer. Het is stil.

Wist je dat een breathwork sessie ook bijzonder is om tijdens je zwangerschap te ervaren? 

Maak een afspraak voor zwangerschapsmassage

Je kunt hier eenvoudig online je afspraak inplannen.

FAQs

Veelgestelde vragen zwangerschapsmassage

Heb jij vragen? Je vindt het antwoord mogelijk hier.

Je zult je na afloop van de massage direct meer ontspannen voelen. De meeste vrouwen geven aan een zwangerschapsmassage bij ons erg prettig en ontspannend te vinden. Wij ondersteunen vrouwen soms de gehele zwangerschap. Het is een echt me-time moment voor jou. 

Je kunt kiezen tussen een zwangerschapsmassage van 60 minuten €74,- en 90 minuten €89,-.
Wij raden je aan om een massage van 90 minuten te kiezen. Dan krijgt jouw lichaam meer tijd om te ontspannen.
De eerste afspraak is inclusief een kort intakegesprek. De betaling gaat na afloop van de massage per pin.

Vertrouw daarbij op jouw gevoel. Jij kunt zelf alleen deze keuze maken.
Als je twijfelt, neem dan contact met mij op via simone@studiovivendi.nl. Dan kijken we samen wat Iepke of ik voor jou kunnen betekenen.

Ieder van ons heeft zijn specialisatie. De behandelingen bij mij en Iepke zijn er in ieder geval zo opgericht dat wij ons volledig inzetten om jou verder te helpen. Tijdens de behandeling hebben wij dan ook onze volledige aandacht bij jou.

Als we denken dat jij iets anders nodig hebt, dan zijn wij hier ook eerlijk over. 

Ja! Een cadeaubon is een leuk en origineel cadeau die altijd goed is. Stuur een mailtje met jouw aanvraag voor de cadeaubon naar simone@studiovivendi.nl. Wist je dat je zelf het bedrag kan bepalen? Je kunt een hele behandeling cadeau doen of een gedeelte. Laat mij even weten of je de cadeaubon op komt halen of dat ik hem kan opsturen (en naar wie/welk adres). Bij verzending komen er €2,- verzendkosten bij.

Kim Hoogveldt
Back office manager

Twee jaar geleden is ons zoontje geboren. Mijn zwangerschap ging goed en ik wist niet wat me te wachten stond dus waar moest ik spanning voor hebben? Nu is het totaal anders. Druk met ons zoontje, op het werk en ook spanning en angst voor de bevalling. Hoe ga ik dit onder controle krijgen?

Toen kwam ik bij Vivendi. Simone luisterde naar mijn wensen en gaf mij die rust in de massage. Even terug naar mezelf. Mijn ademhaling onder controle krijgen en mijn lichaam laten ontspannen. De rust die Simone uitstraalt en de hele sfeer van de zwangerschapsmassage neem ik met me mee in wat me te wachten staat.

Annette van der Neut

"Ik wist niet dat mijn nek zo heerlijk los kon voelen", was mijn eerste reactie na een massage bij Iepke. Inmiddels drie keer geweest. Zo fijn! Ze masseert met liefde en toewijding, voelt soms nog beter aan dan ikzelf welke plekken wat extra aandacht nodig hebben. Ze gebruikt verschillende technieken en weet me daardoor steeds te verrassen. Maar altijd even heerlijk en ontspannen!

[instagram-feed]